вівторок, 14 березня 2023 р.

14 березня - День українського добровольця

 

     

                14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Це День справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.

Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

До вашої уваги презентуємо книги з фонду Торчинської публічної бібліотеки, які розповідають про історію подвигу добровольчих батальйонів, створення добробатів, їхній бойовий шлях.


Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? У чому сутність руху добробатів – і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України про гібридного агресора? Про це йде мова у книзі «Добровольчі батальйони».


Добровольчі батальйони / Катерина Гладка, Дмитро Громаков, Вероніка Миронова та ін. ; упоряд. А.Шевченко; худож.-оформлювач О.А.Гугалова. – 2-ге вид., переробл. та допов. – Харків : Фоліо, 2017. – 325 с. : іл.

 




Чи можливо знайти на війні естетику? Чи реально показати карколомні моменти протистояння привабливо? Чи можна поєднати документалістику з художнім баченням? Відповіді на ці та інші питання дає проєкт Андрія Котлярчука з виразною назвою «Добровольці. Доба героїв».

 


·        Котлярчук А. Добровольці. Доба героїв / Андрій Котлярчук. – Київ : Мистецтво, 2019. – 320 с. : іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар