пʼятницю, 22 лютого 2013 р.

«Поличка буккросингу»



«Поличка буккросингу» в «Соціальному офісі»

Буккросинг (англ.«книгообіг») - це новий захоплюючий рух різного віку шанувальників друкованих видань. По-іншому – вільний рух книг, який підпорядковується певним правилам.

Буккросинг корисний тим, що він змінює ставлення людей до читання і книжок. Ось що з цього приводу говорить засновник руху Рон Хорнбекер: «Я вважаю, що буккросинг – доля літератури. Відпускати свої книги в невідомість і слідкувати за їх подальшим життям значно цікавіше ніж просто зберігати їх на полиці. Тільки уявіть! Книжки – назавжди… Люди не викидають їх . Мине сто років і ваш праправнук відкриє книгу, прочитає в журналі записи, які колись ви написали. Як це чудово!»

 Буккросинг отримав широке розповсюдження по всьому світі. Українські шанувальники друкованих видань дуже швидко приєдналися до цього руху. В багатьох українських містах вже починають з'являтися "Полички буккросингу" - де кожен бажаючий може залишити книжку для того, щоб інші змогли насолодитися спілкуванням з чудовою книгою та взяти собі книжки, залишені іншими. 

В чому ж полягає сутність буккросингу?

- Ви прочитали цікаву книгу і отримали масу вражень! І скоріше за все вам буде цікаво поділитися емоціями з ким-небудь з приводу неї;

- Вкладіть в книгу листок з вашими координатами та коментарями  і залиште її десь у людному місці (кафе, парку, магазині і т.і.) або на спеціально створеній "Поличці буккросингу".

Що ж,якщо вам сподобалось, то чому б не поширювати цей рух серед населення нашого району? Для цього потрібно зовсім не багато: книга і бажання показати іншим, що читати книги, дізнаватися щось нове, розширювати свій світогляд це цікаво. Адже гасло буккросингу «Перетворимо весь світ у бібліотеку».

Якщо ви мешканець селища Торчин, то "Поличка буккросингу" знаходиться в «Соціальному офісі».

Немає коментарів:

Дописати коментар