вівторок, 31 травня 2016 р.

«Ми краю рідного нащадки»

29 травня бібліотекою спільно з Луцьким районним осередком громадсько-культурного товариства «Холмщина» (керівник Любов Клак) було проведено вечір-спогад  «Ми краю рідного нащадки», присвячений депортації українців з території Польщі у 1944-1951 роках та вшануванню пам’яті українців-жертв депортації. На вечір зібралися холмщаки з коріння свого, очевидці тих подій та їх нащадки.
Марія Сава з "Молитвою за Україну"

Директор музею О.Мельник
Розпочався вечір «Молитвою за Україну» у виконанні Марії Сави. Коротку історичну довідку про ті трагічні події в історії України повідомив директор Торчинського народного  історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник та подарував  Миколі Онуфрійчуку книгу «Торчин – передзвін віків» Григорія Гуртового.
На сцені подружжя Галів
Голова товариства "Холмщина"
М.Онуфрійчук
 Своїми спогадами про пережити поділилась холмщанка Марія Гал та разом із своїм чоловіком, з яким проживають в парі 53 роки, зворушили всіх виконанням пісні «Перший вальс». Голова Волинського обласного громадсько-культурного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповів, якими подіями був наповнений минулий рік у товаристві «Холмщина».
Марія Федько читає вірш  Л.Засадко
"Ми ніколи не міняли"
Поезію М.Онуфрійчука "Отчий край"
читає Ангеліна Подвернюк
Зі сльозами на очах слухали присутні вірші холмщаків Лідії Засадко, Миколи Онуфрійчука, Йосипа Струцюка, які читали Ангеліна Подвернюк, Марія Федько, Юлія Генсіровська, Аня та Максим Главацькі, а Софія Гордійчук  подарувала всім пісню-присвяту «Батькам».
В цей вечір звучали пісні у виконанні Світлани та Назара Парфенюків, дуету бандуристів у складі Ангеліни Марчук та Катерини Ткачук (керівник Алла Семенюк).
Інструментальні твори під супровід гітари «Роздуми» та «Місяць на небі» виконали Юрій Заверуха та Феодосій Янчук (керівник Олена Сасюк). Виконанням танцювальних номерів тішили присутніх вихованці Надії Сахарук.
Нащадки холмщаків
 Аня та Максим Главацькі
На вечір прибули гості із Луцька. Читці – художній керівник будинку культури мікрорайону Вересневе Оксана Крамар та володар першої премії дев'ятого обласного фестивалю-конкурсу "Ти не згасла, зоре ясна" Владислав Мельник, інструментальний квартет «Інтермецо»  та народна аматорська хорова капела  «Дзвони Холмщини».
Вірш "Спогад" читає
Юлія Генсіровська
Ведучими заходу були  бібліотекар Любов Федорук та Людмила Клак.
Читець Оксана Крамар


 




 "Балада про мальви" Співають
 Світлана та Назар Парфенюки
Твір "Роздуми" виконує
Юрій Заверуха
Інструментальний твір "Місяць на небі" виконують
Феодосій Янчук та Олена Сасюк
На сцені народна аматорська
хорова капела "Дзвони Холмщини"



Пісню-присвяту "Батькам"
виконує Софія Гордійчук

Пісню "Вишеньки, черешеньки" виконує
 дует у складі Ангеліни Марчук та Катерини Ткачук

Інструментальний квартет "Інтермецо"


Танцюють юні нащадки холмщаків 




Ведучі заходу
Любов Федорук та Людмила Клак

Немає коментарів:

Дописати коментар