середу, 27 квітня 2016 р.

«Дзвони Чорнобиля стукають в наші серця»



Чорнобильський вітер по-душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде ...
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає

                                      Олена Матушек


1986 рік  – аварія на Чорнобильській АЕС, яка  назавжди залишиться у пам'яті  українського народу  вічним болем.  26 квітня – це день Чорнобильського лиха, болю, суму, пересторог. Це мільйони людей, які постраждали від радіації. Наслідки аварії страшні.
Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших співвітчизників.
До цієї дати бібліотекою спільно з бібліотекою Торчинського професійного ліцею  був проведений урок-реквієм «Дзвони Чорнобиля».
Під час заходу  ліцеїсти  дізналися про події, що відбувалися в Чорнобилі в 1986 році після вибуху реактора, про людей, які  брали участь у ліквідації наслідків аварії, переглядаючи відео-фільми про ті трагічні дні, слухали розповіді очевидців. Переглянули презентацію «Герої Чорнобиля: якщо не ми то хто?».  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС.

Ведучими заходу були бібліотекарі Любов Федорук та Інна Свередюк.  Вірші про Чорнобильську трагедію читали ліцеїсти Яна Павленко, Тетяна Михальчук, Олексій Стрільчук.
Присутні мали змогу ознайомитися із переглядом літератури «Чорнобиль не має минулого часу».

Немає коментарів:

Дописати коментар