неділю, 13 березня 2016 р.

«Шевченкове слово в віках не старіє».


            В дні перемог і в дні поразок,
            В щасливі дні і в дні сумні
            Іду з дитинства до Тараса,
            Несу думки свої земні


                                        (Ю.Рибчинський)





 9 березня – День народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу. Його слово і сьогодні живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила.
Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   
В рамках Шевченківського тижні, що проходив у Торчинській загальноосвітній школі, бібліотекою спільно з ГО «Союз українок» було організовано конкурс знавців творчості Тараса Шевченка «Шевченкове слово в віках не старіє».  В конкурсі взяли участь дванадцять дев’ятикласників, які показали гарні знання творчості Тараса Шевченка. В рівній та достойній боротьбі перемогу здобула Людмила Зінчук з 9-Б класу (І місце), ІІ місце у її однокласниці Дарини Подолець, ІІІ-тє – в учня 9-А класу Андрія Деленіва. Окремими подяками були відзначені Юлія Бенесь та Олександр Никитюк з 9-А класу.

Завідувач бібліотеки Оксана Мельничук влаштувала виставку однієї книги «Віч-на-віч з «Кобзарем»,  на якій були представлені всі видання «Кобзаря», наявні у фондах бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар