неділю, 24 січня 2016 р.

День Соборності України

День Соборності України –
це нагадування про те,
що сила нашої держави –
в єдності українських земель



22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України.

Ця дата повязана з двома подіями Української революції: проголошенням ІV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.).

Цій визначній події була присвячена виставка літератури «Живи, міцній та квітни, Державо!», презентована бібліотекарями в фоє будинку культури  під час проведення в селищі урочистостей  з нагоди Дня Соборності України. Про довгий і тернистий шлях України до Соборності, діяльність УНР та її очільників йдеться в цікавих документальних джерелах, представлених на виставці. Мешканці Торчина мали змогу доторкнутись до знаменних подій початку ХХ століття в історії України.                                     
23 січня в бібліотеці пройшла літературно-історична вікторина «Наша земля – Соборна Україна», організована для молоді селища, мета якої викликати інтерес до вивчення історії України, поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України, виховувати патріотичні почуття та повагу до державних символів.


Будьмо разом у побудові міцної 
Української Держави!



Немає коментарів:

Дописати коментар