середу, 16 вересня 2015 р.

У кожній хатині, у кожній родині, по всій Україні - вітаємо батька!

"Вклонюся Вам, тату, доземно,
Як рідній хатині з далеких доріг"
Як хлібу, що мама гостинно
Кладе на вкраїнський рушник"
                                         Б.Гірський

        Свято Батька відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу. Дата його святкування на міжнародному рівні, за даними проекту WebPlus.info, в країнах, де особливо шануються сімейні цінності, закріпилася в третю неділю червня. Свято взяло свій початок у 1909 році, і вперше було відзначене у місті Спокан, штату Вашингтон, США. Ініціатором Дня батька виступила жінка - Сонора Смарт, в заміжжі міс Додд.
Свято батьків, безперечно, з’явилося як вираз вдячності і любові, які любляча дочка присвятила своєму батькові. За традиціями Нового Світу символом Дня батька є квіти Троянди, які носять біля серця, приколюючи на одяг у цей день. Червоні троянди носять, якщо батько живий, а білі, якщо він покинув наш світ. У багатьох державах влаштовуються всілякі заходи і виділяються кошти, які направляють на підтримку незабезпечених батьків-одинаків. Віддається шана чоловікові-батькові.
В Україні за ініціативою МГО «Міжнародний центр батьківства», від імені представників громадських та релігійних організацій учасників Першого всеукраїнського форуму Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім'ї та відповідального батьківства 18 вересня 2009 року оголосив третю неділю вересня Всенародним Днем Батька в Україні.
Хто та людина, яку гордо ми називаємо  «батько»?
Психологи вказують на те, що моральні цінності в дитині виховує матір, а тато закладає основу поведінки в суспільстві та з людьми різної статі. Люди, що виховані на здорових цінностях родини стають ефективними членами громадськості, здатні творити, розвивати державу. Цікаво й те, що хлопці, що ростуть в родині або копіюють поведінку батька, або взагалі роблять усе щоб не бути схожими на нього. В книгах про стосунки дівчат і хлопців вчені доводять, що дівчатка обирають собі чоловіка схожого на батька (поведінка, звички і т.п.), або його антипод.
День Батька – свято чоловіків, для яких «батьківство – це не збіг обставин, а місія життя»
У цей День, як і в кожен інший, ми приєднуємося до привітань і поздоровлень, що лунають на адресу наших батьків! Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними, адже цю можливість ми маємо не завжди!
 З Днем Батька Вас, дорогі наші тата!

Хай же будуть ваші руки сильнішими, а душі зрячими!
Хай поруч з матір’ю завжди йтиме батько!
Хай кожна дитина, яка приходить у цей світ,
Матиме ці два крила не для того, аби літати,
А щоб впевнено ходити по землі

Р.S.        Шановні торчинці та гості нашого містечка
Запрошуємо Вас на родинне свято, присвячене Всенародному Дню Батька. 
Свято відбудеться 20 вересня 2015 року в будинку культури смт Торчин. Початок о 17.00 год.



Немає коментарів:

Дописати коментар