неділю, 26 квітня 2015 р.

Чорнобиль не має минулого часу

Ти відомий сьогодні кожному –
Не ім’ям своїм, а бідою.
Тою вулицею порожньою
Понад прип’ятською водою…
Мій Чорнобиль! Зелений пагорбу!
У якому ти жив сторіччі?
Запеклись перестиглі ягоди,
Наче кров, на твоїм обличчі.
І. Білий

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі і скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Тієї весняної ночі почався відлік Чорнобильської катастрофи, почалася Чорнобильська ера. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме не одне наступне покоління. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони людей. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
У день національної скорботи і пам’яті по загиблих та постраждалих від чорнобильської катастрофи  в бібліотеці було проведено низку заходів. Огранізовано перегляд літератури «Чорнобиль не має минулого часу» , на якому  представлені  книги очевидців цієї трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, а також вирізки статей з періодичних видань, які зібрані в окрему папку "Чорнобиль – рана незагойна»".
Завідувач бібліотеки Оксана Мельничук  зазначила, що трагедія, яка сталася 29 років тому, має бути пересторогою для людства, уроком не тільки для нинішнього покоління, а й для майбутніх поколінь.
Присутні на заході  мали змогу переглянути  відео-презентацію «Чорнобиль – наш довічний біль».




Немає коментарів:

Дописати коментар