вівторок, 10 березня 2015 р.

Шевченко понад часом

“Шевченко – це митець, художник, який відкрив
для української нації двері в безкінечність.
Він є гарантом нашої вічності…”
Микола Жулинський  

      
    Тарас Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.
7 березня відвідувачі бібліотеки стали учасниками літературного подіуму  «Зоре моя вечірняя…», присвяченому 201-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.    
З великою увагою слухали присутні  про актуальність поезії Шевченка,  про його мистецьку спадщину,  про особисте життя поета.
Використовуючи матеріали виставки-вшанування «Миті яскравого життя», бібліотекарі  розповіли про Шевченка через біографії його друзів, показали, як переплітаються долі кожного персонажа з його життям, як освічені сучасники сприймали творчість поета і художника.
Літературно-мистецька  виставка творів Шевченка, як поетичних, так і мистецьких, а також біографічних матеріалів створила яскраве візуальне обрамлення цьому заходу.
Розповідь супроводжувалася художнім читанням творів  поета,  які й сьогодні не втратили свого змісту і пророцтва.
 Значення постаті Т.Г.Шевченка для українського народу важко переоцінити.      
          Будемо ж і ми зберігати та вшановувати пам`ять  Тараса Шевченка, вивчати та читати неповторні  та пророчі рядки  поезії  Великого Кобзаря!


Немає коментарів:

Дописати коментар