пʼятницю, 23 січня 2015 р.

«Герої Небесної сотні навічно в наших серцях» (презентація книги «Небесна сотня»)

         Рік тому, 22 січня 2014 року беркутівська куля обірвала  життя 20–літнього Сергія Нігояна. Він став першим із Небесної сотні.
В цей день ще два учасника Майдану стали жертвами режиму Януковича: білорус Михайло Жизнєвський та українець Юрій Вербицький.
Саме до цієї дати працівниками бібліотеки було підготовлено та проведено презентацію книги «Небесна сотня»,  що вийшла друком у видавництві «Фоліо». Книга містить біографії героїв Небесної сотні та спогади їхніх близьких.
Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми встали з колін.
Герої цієї книги – звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні – заробітчани, науковці, підприємці. Вчителі… Якби не Майдан, вони ніколи б не зустрілися. Це він їх об’єднав, зробив побратимами та «воїнами світла».

«Хто як не я?...» - цю вразу можна прочитати майже в кожній історії цієї книги.
У книзі багато світлин та реальні факти з трагічних подій на Майдані у лютому 2014 року. Передмови до книги написали церковні ієрархи – Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України; Святослав, Отець і Глава Української Греко-католицької Церкви, речник Української Православної Церкви Протоієрей Георгій Коваленко.
Своїми враження від знайомства з книгою поділились завідувач бібліотекою для дітей Світлана Скопюк, бібліотекар бібліотеки-філії села Веселе Леся Читаєва та учениця 9- класу місцевої школи Богдана Мазур.

Радимо всім прочитати цю книгу,  заради того, аби пам'ять про величезну самопожертву Героїв Небесної сотні назавжди залишалася в наших серцях, як німе нагадування всім нам про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.

Вічна пам’ять Героям, які загинули за краще майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар