четвер, 22 січня 2015 р.

Соборна Україна – обличчя нової епохи


          21 січня, в переддень Дня Соборності України, бібліотекою спільно з працівниками музею та місцевої школи  в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового було проведено історичний екскурс на тему «Соборна Україна – обличчя нової епохи», в якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук, начальники відділів культури райдержадміністрації Валентина Зінчук та у справах молоді та спорту райдержадміністрації Інна Крочук, директор центральної бібліотечної системи Валентина Ходаковська, депутат районної ради Марія Пивовар, працівники селищної ради та учні Торчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
     Розпочали захід ведучі (завідувач бібліотеки Оксана Мельничук та бібліотекар Наталія Дубчук) з оголошення  хвилини мовчання за загиблими борцями за волю і незалежність України.
     Історичний екскурс провів директор музею Олександр Мельник, який розповів про передумови та хід підписання Акту Злуки, урочистості з нагоди об’єднання УНР і ЗУНР у 1919 році та резонанс, який отримала ця дата в українському суспільстві ХХ–ХХІ ст..
     Безпосередню участь у екскурсі взяли старшокласники школи.  Зокрема, учениці 10 класу  Аліна Коханська виступила із повідомленням на тему «Самоспалення в ім’я України. Безсмертний подвиг Олекси Гірника», а  Ольга Мазорук –про перший та найбільший «Живий ланцюг» від Києва до Львова у 1990 році, коли близько трьох мільйонів людей взялися за руки, з'єднавши Львів і Київ у день 71-річчя Злуки.
     По закінченню екскурсу відбулось покладання вінків до Пам’ятного хреста загиблим за волю і незалежність України бійців УПА та запалення лампадки біля стенду «Небесної сотні».
     До цієї дати в бібліотеці організовано перегляд літератури «Україна – Соборна держава!»









Немає коментарів:

Дописати коментар