пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Шляхами долі великого шевченкознавця



13 березня  спільно з працівниками музею, в Шевченківській світлиці, що в  Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового, було проведено  літературний вечір «Шляхами долі великого шевченкознавця», присвячений 100-річчю від дня народження Миколи Куделі.
Символічно, що на вечір прибули мешканці села Буяни, в якому проживав Микола Павлович.  А це вчителі та учні старших класів загальноосвітньої  школи  на чолі з директором Ларисою Горинчук, бібліотекар Ольга Кісаревич та  директор будинку культури Лариса Тиндюк.
Ведучими заходу були Оксана Мельничук, завідувач бібліотекою та Алла Сахнюк, екскурсовод музею. Вірші Тараса Шевченка  та спогади Миколи Куделі про пережите читав учень 7 класу Роман Данилишин.
В заході прийняв участь заступник голови районної ради Вадим Веремчук .

До цієї дати  в бібліотеці підготовлено тематичну поличку «З Шевченком у серці, з «Кобзарем» у руці» та тематичну теку вирізок з періодичних видань «Сільський академік Шевченкіани», в якій розповідається про життя і творчість Миколи Куделі,  вміщено статті та спогади автора.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар