четвер, 4 травня 2023 р.

Участь КЗ "Торчинська публічна бібліотека" обласному онлайн семінарі керівників бібліотек територіальних громад на тему: «Публічні бібліотеки Волині: можливості та реалії».

 

Сьогодні директорка КЗ «Торчинська публічна бібліотека» Оксана Мельничук та завідувачка Веселіської бібліотеки-філії Наталія Чечотка взяли участь у обласному онлайн семінарі керівників бібліотек територіальних громад на тему: «Публічні бібліотеки Волині: можливості та реалії».

Програма семінару була насичена та змістовна.

Дякуємо організаторам за цікаву та  змістовну зустріч. Раді, що змогли поділитися з колегами успіхами діяльності бібліотек Торчинськї громади та почути кращих досвід роботи книгозбірень області.


»»»»»»»»»


В першій частині зустрічі  Наталія Граніч - т.в.о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки ознайомила присутніх  зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки.

Алла Єфремова — директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва розповіла про роботу бібліотеки з молоддю і для молоді, Людмила Хілуха — в.о. директора Волинської обласної бібліотеки для дітей  виступила з доповіддю «Бібліотека для дітей - безпечний простір читання, пізнання та комунікації».

Наталія Рибачук - заступниця директора з питань інформатизації Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки «Публічна бібліотека в епоху цифрової трансформації та розширення функцій бібліотек у сучасному інформаційному просторі»

Про особливості організації роботи бібліотечних установ області у відповідності до нових форм звітності розповіла Євгенія Євтушок – заступниця директора з наукової роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Завідувачка науково-методичного відділу державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Харчук проаналізувала діяльність бібліотек у 2022 році, а Тетяна Грицюк - головний методист науково-методичного відділу Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки про участь у VI Міжнародному форумі молодих бібліотекарів «Бібліотека – наш простір змін» та про Всеукраїнський конкурс «Бібліотека року 2023» від УБА.

 У другій частині семінару під темою «Бібліотеки Волині в сучасних умовах - переймаємо досвід один від одного (обмін досвідом)» поділилися досвідом роботи своїх книгозбірень :

Аліна Регешук - в.о. директора Нововолинської централізованої бібліотечної системи «Бібліотека у сучасному форматі: професійні підходи, сучасні проекти»

Юлія Аркушин - провідний бібліотекар Луцької центральної бібліотеки для дітей «Луцька центральна бібліотека для дітей - осередок інновацій та актуального досвіду»

Наталія Чечотка — завідувачка Веселівської бібліотеки-філії КЗ «Торчинська публічна бібліотека».

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар