четвер, 24 травня 2018 р.

СОЮЗУ УКРАЇНОК – 100 РОКІВ! (1917-2017)



В 2017 -2018 роках на державному рівні відзначається  100-річчя з дня заснування громадської організації «Союз  українок». Наша бібліотека  долучилася до організації святкування цієї знаменної дати у нашому селищі.
В будинку  культури  відбулась святочна  академія «Берегині українського духу», під час якої голова осередку Людмила Піхоцька розповіла про визначні дати в історії ГО Союз українок та пріоритети діяльності організації в селищі. А це – просвітницька діяльність, робота з молоддю, проведення урочистих заходів з нагоди державних свят та пам’ятних дат, благодійна діяльність.
Директор музею Олександр Мельник розповів про видатне жіноцтво волинського краю. Також ми підготували презентацію про діяльність селищного осередку ГО Союз українок та видали пам’ятний буклет, присвячений 100-літньому ювілею організації.  
 На урочистості  завітала голова Союзу українок Волині Любов Ганейчук, союзянки з Володимира-Волинського, Луцька, Ковеля, представники духівництва  та симпатики організації.
У фойє будинку культури було організовано виставку мистецьких робіт майстринь-союзянок Торчина. 
Святкування продовжилось концертною програмою та спілкуванням за горнятком кави.

                                      Світлини з заходу















Вітаємо завідувача нашої бібліотеки Оксану Мельничук, а за сумісництвом членкиню осередку «Союз Українок» в смт Торчин, з нагородою. Відтак, за багатопланову просвітницьку, благодійну та громадську роботу та з нагоди святкування 100-річчя з дня заснування Всеукраїнської громадської організації «Союз Українок» їй вручили  Подяку ГО Союз українок  та Благословенну грамоту Митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП.




Немає коментарів:

Дописати коментар