суботу, 15 лютого 2014 р.

Вогнем і полум’ям війни чужої охрещені, обпалені навік


13 лютого 2014 року в Торчинському народному історичному музеї ім.Григорія Гуртового для учнів 7-Б класу місцевої школи відбувся урок мужності «Вогнем і полум’ям війни чужої охрещені, обпалені навік», присвячений  25-й річниці виводу радянських військ з Афганістану в рамках Року учасників бойових дій на території інших держав.
 Школярі протягом уроку познайомилися з експонатами виставки «Афганістан: трагедія і звитяга», що висвітлюють історію Афганської війни 1979-1989 рр., з матеріалами про історію країни Афганістан, з матеріалами присвяченими перебігу війни (ведення бойових дій та виведення радянських військ), оглянули фото воїнів-афганців, вихідців з Луцького району, з якими  їх ознайомив директор музею Олександр Мельник. 
Окремий розділ виставки було присвячено волинському письменнику,  лауреату Шевченківської премії Василю Слапчуку, який був учасником Афганської війни. Про життєвий і творчий шлях якого розповіла завідувач бібліотекою Оксана Мельничук.


Разом із класним керівником Оксаною Філонюк учні ознайомились із творами Василя Слапчука та продекламували його поезію, яка приголомшує сучасників болючою правдою про війну в Афганістані, адже вона не була для нього історією, міфом, а жорстокою реальністю.












 

Немає коментарів:

Дописати коментар