четвер, 23 січня 2014 р.

Акт Злуки УНР та ЗУНР як символ єдності українського народу


22 січня в приміщенні читального залу бібліотеки  для дітей селища Торчин відбувся круглий стіл на тему «Акт Злуки УНР та ЗУНР як символ єдності українського народу», організований селищною бібліотекою для дорослих.
Засідання круглого столу відкрила завідувач бібліотекою Оксана Мельничук. В своєму  вступному слові вона розповіла про історію святкування та відзначення Дня Соборності України.
 З вітальним словом до аудиторії звернувся головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Костянтин Сміян.
Учасники круглого столу, а це – учні 10 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів смт. Торчин разом із класним керівником Ольгою Цибуліною, бібліотекарі бібліотек-філій сіл Буяни (Ольга Кісаревич), Веселе(Леся Читаєва), Сарнівка (Оксана Марушко), Хорохорин (Алла Сікора), Шепель (Наталія Перхалюк), працівники бібліотеки для дітей Світлана Скопюк та Ніна Бояновська, екскурсовод Алла Сахнюк заслухали доповідь директора Торчинського народного історичного музею імені Григорія  Гуртового Олександра Мельника.  Він розповів про те, що  формування  ідеї всеукраїнської єдності розпочалась ще з часів Київської Русі, Галицько-Волинської держави, визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, як реалізовувалась ця мрія внаслідок української революції 1917-1920 років, під час якої  з великою силою розкрилися свободолюбство і національний дух українського народу, як приймався  Акт злуки УНР та ЗУНР, проблеми соборності та свободи України за радянських часів та розвиток ідей соборності та свободи в період незалежності України.
Підсумовуючи засідання круглого столу Оксана Мельничук сказала: «Впевнена, що наш сьогоднішній круглий стіл сприятиме усвідомленню молодим поколінням історичного досвіду та орієнтації на вічні цінності українського народу. Адже саме учнівська молодь – майбутня інтелектуальна еліта незалежної України – буде втілювати в ХХІ столітті ці ідеали на основі принципів демократії, правової держави та суспільної солідарності».

Немає коментарів:

Дописати коментар