середу, 11 квітня 2018 р.

«Колючим дротом спомини повитою…»


«Зібравши дим, що з димарів не втік
Я малював невикричаний крик,
А з попелу, що тлів на дні печей
Не виплакані сльози й жах очей.
А замість крові, щоб не так пекло
Я маками засіяв чорне тло.
Я все обрамив, а точніш обвив
Вінком колючим табірних дротів.
За штрихом штрих, за летом лет
Народжувавсь Майданека портрет. Ні не портрет, а Пам’ятник страхіть Як вирок війнам, війнам всіх століть»

11 квітня Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів.

З  метою  вшанування пам’яті жертв нацизму, в’язнів  фашистських «таборів смерті»,  та привернення уваги студентської молоді до однієї з жахливих сторінок історії Другої світової війни в бібліотеці організовано  та проведено ряд заходів, приурочених  до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів.

З   5  квітня в читальній  залі  бібліотеки почала діяти документально-інформаційна виставка  «Колючим дротом спомини повито».  На виставці представлено матеріали, які викривають злочини нацизму проти людства, спогади колишніх в’язнів фашистських  концтаборів, яким пощастило лишитися в живих.
11 квітня  для студентів 12 групи Торчинського професійного ліцею (майстер виробничого навчання Тамара Бабушкіна)  проведено годину пам’яті «Пекло на землі».  Також, завідувач бібліотеки  Оксана Мельничук ознайомила присутніх  з матеріалами тематичної виставки. Зокрема, зачитала спогади колишнього в’язня концтабору, відомого краєзнавця  Григорія Гуртового про його перебування в нацистському таборі «Флосенбюрг».




Немає коментарів:

Дописати коментар