вівторок, 4 квітня 2017 р.

«Пасхальне диво – писанка»


Ось такі писанки вийшли у нас!
  «Стільки стрілося у писанці!

Казка, пісня, бувальщина,
материнська колискова;
росяна стежка дитинства,
вінок першого кохання і
дужість повноліття, мудрість
старості і присмак вічності
у присмерку вечірнього неба»
                                                                         М. Стельмах

Уже незабаром завітає до нас чудове свято Великодня.  Великдень в Україні завжди асоціюється з писанкою. Тож напередодні пасхальних свят  наша бібліотека запросила  своїх відвідувачів поринути в дивовижний світ  писанкарства  та самим написати  писанку.   А щоб навчитися робити це як слід, бібліотекарі запросили дати майстер-клас з писанкарства майстриню Ірину Гордійчук.
Майстриня-писанкарка
Ірина Гордійчук
Пані Ірина  займається писанкарством більше п’яти  років, і знає про писанки, їхню історію, символіку орнаментів та кольорів, традиції розпису багато цікавого. Цією інформацією вона  поділилася з учасниками заняття. Ірина Миколаївна надала практичні навички розпису великодніх яєць, навчила правильно тримати писачок та виводити узори.
За роботою Ірина Карачевська,
Людмила Піхоцька та Юрій Вічепольський
Писати писанки – добра та давня традиція українців, яка передається  із покоління в покоління. Тож, не випадково, на наш захід завітала  Ірина Карачевська  з правнуком Юрієм Вічепольським.
Всі уважно слухають поради майстрині
Всі натхненно творили  писанки старші і молодші, досвідчені і новачки, хлопчики й дівчатка.  Новачки дуже переживали, що в них нічого не вийде. Але з рук юних писанкарів  вийшли  справді чудові витвори!
Бібліотекарі також вчилися писати писанки
  Авторами перших  шедеврів – писанок-крапанок  стали  восьмирічний Михайло Зайбула  та десятирічний Максим Урин.

      По завершенню майстер-класу кожен учасник тримав у своїх руках власне творіння – писанку, яку забрав з собою, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе й благополучне життя та найголовніше мир на Україну.
Тішаться своїм творінням - писанкам
Максим Урин та Михайло Зайбула
Світлина на згадку


Немає коментарів:

Дописати коментар