суботу, 25 лютого 2017 р.

Зустріч з лікарями в бібліотеці


24 березня в бібліотеці  спільно з ГО Союз українок організовано зустріч  з  лікарем – терапевтом Іваном Леонтійовичем Никитюком та сімейним лікарем Лідією Євгеніївною Климович.   Дуже  цікавою    темою  для присутніх  була  тема  гіпертонічної  хвороби, вчасна  діагностика  та  лікування,  профілактика  цього  захворювання.   Під час  заходу спеціалісти розповіли про лікування та методи профілактики серцево-судинних захворювань; групи ризику, загрози гіпертонічної хвороби.  Лікарі  професіонально  відповіли  на  запитання   присутніх,  надали  рекомендації  щодо  обстеження, правильного  виміру  та  контролю  артеріального  тиску, а  також  звернули  увагу  на  правильний  підбір  лікарських  препаратів  для  лікування  гіпертонічної  хвороби, так  як  правильне  застосування  ліків  дає  змогу  почувати  себе  стабільно. 
Цікавило присутніх  і питання реформування системи охорони здоров’я , його основні напрямки, проблеми, які можуть виникнути в реалізації реформи.
Найбільше стурбованості викликало питання, що через впровадження медичної реформи можливе закриття Торчинської дільничної лікарні в селищі, яка виконує в регіоні важливу соціальну функцію. Адже, місцеве населення в основному похилого віку, яке зазвичай не є матеріально забезпеченим, періодично проходить в дільничній лікарні реабілітаційно-лікувальні цикли. Логіка нової концепції передбачає, що до гарантованого пакета потраплять тільки гострі захворювання. Тому функції, що виконують місцеві лікарні, в значній мірі стануть платними. Але контингент пацієнтів до цього явно не готовий.

Слухачі  щиро  вдячні  лікарям за  надану  інформацію.







Немає коментарів:

Дописати коментар