вівторок, 6 лютого 2018 р.

6 лютого 2018 року – День безпечного Інтернету

«Інтернет є таким, яким ми створюємо його щодня:
він є кращий і доброзичливий настільки,
 наскільки кожний з нас є ввічливим та
позитивним онлайн»

   Щорічно на другий день другого тижня другого місяця  у світі відзначається  День Безпечного Інтернету, який, цьогоріч, пройде  під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».
День безпечного Інтернету (SID) організовано мережами Insafeта INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми та молоддю. Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету. Цього дня мільйони людей у всьому світі об’єднуються заради позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки онлайн та участі у заходах, спрямованих для створення кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.  
З метою виховання інформаційної культури наших  користувачів в бібліотеці проводяться бібліотечно-бібліографічні заняття «Безпечна робота в мережі Інтернет», організовано навчання з інформаційних технологій. Зокрема, впродовж чотирьох років в Пункті вільного доступу до мережі Інтернет організовується робота літніх безкоштовних занять «Відпочиваючи – вчимося», які користуються великим попитом.
Цьогоріч, наша бібліотека також долучилася до відзначення Дня безпечного Інтернету.  Так, бібліотекар Любов Федорук провела заняття «Безпека та етика дітей та підлітків у віртуальному світі». Присутнім також було представлено слайд-показ  «Інтернет – частина твого життя! Зроби його безпечним та корисним!».

Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на www.saferinternetday.org, інформацію про заходи в Україні: https://www.saferinternetday.org/web/ukraine/sid

Немає коментарів:

Дописати коментар