неділю, 25 грудня 2016 р.

Літературний портрет "Душа свої скидає пута..." (до 55-річчя від дня народження Василя Слапчука)

Сьогодні відвідувачі нашої бібліотеки мали чудову нагоду перегорнути ще одну сторінку літературної Волині  та ознайомитися з творчістю талановитого сучасного українського поета, прозаїка, літературного критика, лауреата Національної премії  України імені Тараса Шевченка Василя  Слапчука,  55-річчя від дня народження якого відзначалося 23 грудня.
З великою цікавістю присутні слухали бібліотекаря Любов Федорук , яка за допомогою слайд-показу розповіла про життєвий і творчий шлях волинянина. Адже він є автором  понад трьох десятків книг поезії, прози, творів для дітей, літературознавчих досліджень і рецензій, переможцем  низки літературних конкурсів, лауреатом багатьох літературних премій та нагород.

Доповнював захід перегляд літератури «Василь Слапчук – воїн, поет, шевченківський лауреат».

вівторок, 20 грудня 2016 р.

Юридична консультація в біблотеці



16 грудня в бібліотеці відбувся черговий прийом головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Світланою Богданівною Прус.

Принагідно нагадуємо, що сконтактувати з працівниками  Центру   можна через мережу Інтернет за допомогою комп’ютерної програми Skype, звернувшись в пункт вільного доступу до мережі Інтернет, що діє при бібліотеці з вівторка по п’ятницю з 10:00 до 13:00 год.
Прийом громадян у бібліотеці: кожна третя п’ятниця місяця з 15.00 до 17.00 год.

суботу, 17 грудня 2016 р.

«Милосердя і доброта – людства два крила»



"Хто бере – наповнює долоні, 
хто віддає – наповнює серце"
Лао – Цзи  – 
 китайський філософ


     17 грудня в актовій залі Торчинської дитячої музичної школи за ініціативи ГО Союз українок та нашої бібліотеки  було проведено літературно-доброчинний вечір до Дня Святого Миколая «Милосердя і доброта – людства два крила». Свято було організоване для дітей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО.
Найочікуваніший гість - Святий  Миколай
     Ведучими дійства були завідувач бібліотеки Оксана Мельничук та голова ГО Союз українок Людмила Піхоцька. Вони запросили на сцену протоієрея Степана Деленіва.  Отець Степан розповів про дива, які творив Святий Миколай, привітав усіх з наступаючим святом та благословив  на добрі справи.
      Казкову атмосферу свята створили Ангели:  Дарина Злотко та Юлія Горошко, чортик Антипко, роль якого майстерно виконав Сашко Голдованський. 
     З великою радістю зустрічали діти Святого Миколая (Сергій Мельник), який прибув на свято з подарунками для діток. А щоб одержати бажаний дарунок дітки розповідали вірші.
Вітання від о. Степана Деленіва

     

     Усі охочі могли долучитися до акції милосердя, зробивши свій внесок, і цим самим передавши дітям частинку доброти.  Активну участь у заході взяли  члени ГО Союз українок. Головними ж благодійниками  заходу  стали супермаркет «Наш край», приватні підприємці – родина Кревських , за що їм велика вдячність.
  Наприкінці заходу глядачі та учасники дійства повірили в казку –  вона постала перед ними на сцені. Про те свідчили  дитячі усмішки, радість в очах батьків, наповнена  подякою за хорошу справу.

Ангели - Дарина Злотко та Юлія Горошко

Майстерна гра - Сашка Голодованського









Радіє зустрічі з Святим Миколаєм - Максимко Смаль
Майстерно декламує вірш - Юлія Горошко
Вітання Миколаю від Віки Андрійчук

Ведучі : Оксана Мельничук та Людмила Піхоцька
Дітки з нетерпінням поспішають до Святого Миколая



Вдячне слово від  Мирослави Воїни
В затишній залі музичної школи




пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

"Павутиння лиха"



З кожним роком зростає рівень дітей та молоді, які вживають алкоголь, наркотики та палять цигарки. Ще однією небезпечною звичкою у наш час стає ігроманія, яка поступово укорінюється в нашому суспільстві.
16 грудня у нашій бібліотеці був проведений урок–бесіда по профілактиці шкідливих звичок "Павутиня лиха".  Бібліотекар Любов Федорук розповіла слухачам про вплив алкоголю, тютюну та наркотичних речовин на організм людини, а особливо про шкідливий вплив на організм дітей та підлітків, також ознайомила присутніх з добіркою літератури по даній темі.
 

Присутні активно включилися в діалог, доповнювали бесіду прикладами з життя. 



середу, 14 грудня 2016 р.

Безпечна робота в мережі Інтернет



     Сьогодні для нових користувачів Пункту вільного доступу до мережі Інтернет, що діє при бібліотеці було проведено бібліотечно-бібліографічне заняття «Безпечна робота в мережі Інтернет».
Бібліотекар Любов Федорук розповіла про правила  Інтернет-безпеки та Інтернет-етики та можливі наслідки при їх недотриманні.
 Учасникам заняття були роздані пам’ятки  з правилами безпечної роботи в мережі Інтернет.