пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Незабутня зустріч з волинським художником



          У четвер, 24 березня,  відбулася зустріч з відомим луцьким художником Володимиром Жупанюком. 
Митець має широке коло шанувальників. Його роботи, пройняті любов’ю до рідного краю та щирим захопленням красою навколишнього світу.
Володимир Григорович– майстерний графік, живописець-пейзажист, він створив серію іконописних робіт. А це «Волинська Богоматір», «Трійця», «Тайна вечеря», «Свята Волинь», «Різдво» та ін.
У творчому доробку митця є також сюжетні композиції на історичну тематику  «Під містечком Берестечком», «Пані Габріеля, вибачте», «Розстріл у Луцькій тюрмі», «Тарас Бульба з синами».
Володимир Григорович розповів про власний життєвий шлях, про те, як маючи гарну освіту і перспективну  роботу вирішив усе змінити на користь мистецтва, ставши вільним художником.
Увазі присутнім  було запропоновано перегляд репродукцій картин художника. Майже на кожній своїй роботі  Володимир Григорович зупинявся окремо, розповідав про те, як зародилася ідея написання, що саме хотілося виразити у барвах і лініях.
Присутніх зачарували волинські пейзажі Володимира Григоровича «Золотистий ранок. Вид на костел у Луцьку», «Вид Старого міста в заході сонця», «Вид на Петропавлівський собор зі сторони ринкової площі», тощо .
Захоплюючі та пізнавальні розповіді Володимира Жупанюка залишили приємні враження у присутніх на зустрічі.

Довідка:

Володимир Григорович Жупанюк народився 8 березня 1947 року у с.Вовковиї Млинівського району Рівненської області. У 1971 році закінчив Київський державний економічний університет. Кілька років працює за фахом. У 1976 році, приїхавши до Луцька, він починає працювати в художньо-оформлювальному комбінаті. Самотужки опановує основи образотворчої грамоти, вивчає історію мистецтва, робить перші самостійні кроки в царині живопису. У 1985 році Володимир Жупанюк організовує свою першу персональну виставку. У цьому ж році закінчує оформлення експозиції Волинського краєзнавчого музею, займається оформленням музеїв у Лопатні, Іваничах, Любомлі, Рокинях. Ні на мить художник не призупиняє творчої роботи. І, як результат його самовідданої праці, – участь у численних виставках.

Роботи Володимира Жупанюка





неділю, 13 березня 2016 р.

«Шевченкове слово в віках не старіє».


            В дні перемог і в дні поразок,
            В щасливі дні і в дні сумні
            Іду з дитинства до Тараса,
            Несу думки свої земні


                                        (Ю.Рибчинський)





 9 березня – День народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу. Його слово і сьогодні живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила.
Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   
В рамках Шевченківського тижні, що проходив у Торчинській загальноосвітній школі, бібліотекою спільно з ГО «Союз українок» було організовано конкурс знавців творчості Тараса Шевченка «Шевченкове слово в віках не старіє».  В конкурсі взяли участь дванадцять дев’ятикласників, які показали гарні знання творчості Тараса Шевченка. В рівній та достойній боротьбі перемогу здобула Людмила Зінчук з 9-Б класу (І місце), ІІ місце у її однокласниці Дарини Подолець, ІІІ-тє – в учня 9-А класу Андрія Деленіва. Окремими подяками були відзначені Юлія Бенесь та Олександр Никитюк з 9-А класу.

Завідувач бібліотеки Оксана Мельничук влаштувала виставку однієї книги «Віч-на-віч з «Кобзарем»,  на якій були представлені всі видання «Кобзаря», наявні у фондах бібліотеки.



неділю, 6 березня 2016 р.

"Усе чим душа багата"



       Під такою назвою 5 березня в будинку культури Торчина  відбувся концерт аматорських колективів підприємств та організацій селища. На сцені свої таланти присутнім дарували колективи загальноосвітньої школи, будинку школяра, професійного ліцею, соціальної служби, районної лікарні, дитячого садка, селищних бібліотек. 
      Нашу бібліотеку на заході представляла завідувач бібліотеки Оксана Мельничук, яка майстерно прочитала вірш Т.Шевченка "Розрита могила".
      На завершення заходу всі аматори виконали пісню "Волинь моя" під диригуванням народного артиста України, керівника заслуженого народного ансамблю пісні і танцю "Колос" Олександра Огородника, який був режисером заходу.