середу, 21 травня 2014 р.

Молодь та європейські цінності

        20 травня бібліотека спільно з Торчинським народним історичним музеєм імені Григорія Гуртового та загальноосвітньою школою селища провели круглий стіл «Молодь та європейські цінності».
Метою заходу було ознайомлення молоді з європейськими цінностями та традиціями, обміну думками та поглядами щодо євроінтеграційного курсу України.
В роботі круглого столу взяли участь учні 10 класу загальноосвітньої школи , директор музею Олександр Мельник та екскурсовод Алла Сахнюк.
Відкриваючи роботу круглого столу,  завідувач бібліотекою Оксана Мельничук окреслила коло проблем, винесених на обговорення, і запросила учасників зібрання до дискусії.
Відповідно до програми круглого столу обговорювалися такі питання:
·                       Що собою являють «європейські цінності»? Які вони мають сильні й слабкі сторони?
·                       Чому так багато людей, не лише в самій Європі, а й на інших континентах, вважають ціннісні стандарти Європи взірцем?
·                       Європейські цінності і Україна?
·                       Які цінності сповідує сучасна молодь?
Перед початком круглого столу учні переглянули  створену  в музеї тимчасову тематичну експозицію «Європейський Союз: історія та сучасність»,  з якою їх ознайомив Олександр Мельник.

В бібліотеці, до цієї дати, організовано викладку літератури, преси, фотокарток «Україна –європейська держава», підготовлено інформаційні листівки «Я поділяю європейські цінності», «Історія створення ЄС», «Інституції ЄС», «Освітні програми ЄС»,  «Україна і Європейський Союз» тощо.